Volckaert is een aanbieder van ouderenzorg in Noord Brabant   met vijf vestigingen in Dongen en Oosterhout.

Reeds in 2007 heeft Volckaert voor het Somatiekgebouw in het Dongepark een Meru Wi-Fi netwerk aangeschaft.

Dit netwerk werd indertijd gebruikt voor het medicijn distributie systeem, waarbij middels een Computer on Wheels (COW) met een barcode scanner de medicatie voor de patiënt aan het bed werd vastgesteld en uitgereikt.

                               Logo Zorg Volckaert                                               COW medicijndistributie zorg

Het voormalige traditionele Wi-Fi systeem verloor iedere keer de verbinding met de COW wanneer naar een andere positie werd gereden, hierdoor trad de Wi-Fi roaming in en de COW moest zelf weer verbinding gaan zoeken met een volgend Access Point,  Door het verbreken van de verbinding moest de applicatie telkens opnieuw worden herstart.  Dit was onwerkbaar voor de verpleging en men ging op zoek naar een betere oplossing.

Meru Networks bood in 2007 reedsl een Wi-Fi netwerk met een zogenaamde Virtual Cell technologie, waarbij alle Access Points op hetzelfde radiokanaal werken en zich als één groot Access Point aanbieden aan de gebruikers. Bij beweging zorgt het netwerk er voor dat de verbinding naadloos (binnen 2mS) wordt overgebracht naar een ander Access Point zonder dat de Wi-Fi cliënt en ook de applicatie merkt dat hij is overgezet. Zodoende behoort het hiervoor genoemde probleem, wat overigens veelvuldig bij de traditionele Wi-Fi netwerken voorkomt, tot het verleden.

 

Met de jarenlange probleemloze ervaring met het eerder aangeschafte Meru WiFi netwerk besloot Volckaert ook in de andere panden in het Dongenpark en de vestigingen in Oosterhout Meru netwerken te gaan uitrollen. In totaal zullen hier ongeveer 200 Access Points  worden geïnstalleerd.

 

 

 

Terug


Bookmark and Share